ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi Bilim ve Sanat Merkezi

Ekm

Değerli Velilerimiz; dönem başı veliler toplantımız 05/010/2024 saat 13:00'te merkezimizde yapılacaktır. Katılımlarınız önem arz etmektedir.

Ekm

REHBERLİK SERVİSİMİZ TARAFINDAN YAPILAN BİLSEM TANITIMI VELİ BROŞÜRÜ AŞAĞIDA SUNULMUŞTUR.

Ağu

LGS SONUÇLARINA GÖRE İSTEDİKLERİ FEN LİSESİNE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER LİSE EĞİTİMLERİNDE BAŞARILAR DİLERİZ..

Ağu

BİLSEMLER YIL SONU ŞENLİĞİ.

Şırnak Öğretmenevinde düzenlenen bilsem yılsonu şenliğine Silopi Bilsem olarak katılım sağladık.

Öğrencilerimiz yıl boyunca yaptıkları çalışmalar , resimler, deneyler, projeler, resimler, tasarımlar ve zeka oyunlarını sergilediler.

Şenliğe Şırnak Valimiz Sn. Cevdet Atay, Vali Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. İzzettin Aydın, İl Şube Müdürlerimiz, kurum müdürleri veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları sunma fırsatı buldular.

İlgi ve alakalarından dolayı valimiz Sn. Cevdet Atay’a, vali yardımcılarımıza, il milli eğitim müdürümüz Sn. İzzettin Aydın’a ve şube müdürlerimize, proje ve çalışmalarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ağu

35. Uluslararası Çocuk Resim Yarışması’nda 4 Öğrencimizin Eseri Dereceye Girdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Mizyal Sanat Evi tarafından düzenlenen yarışmada sergilenmeye değer görülen 27 ülkeden 4100 resmin 4’ü öğrencilerimizin oldu.

Öğrencilerimiz Asya Beren DİLEK,Zehra Naz SÜMMEN,Doğu ALACA ve Yusuf Kerim KALAY’ı tebrik ederiz emeği geçen görsel sanatlar öğretmenimiz Fahrettin KAYA’ya teşekkür ederiz..

Ağu

Bir Bilsem programını tamamlayıp diğer Bilsem programına geçen öğrencilerimize Program Tamamlama Belgelerini takdim ettik.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz..

May

18.Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri’nde danışmanlığını yaptıkları projeleri ile merkezimizi, ilçemizi ve ilimizi Van bölge finalinde temsil eden Bilişim öğretmenimiz Başak Nilifırka’ya ve Ahmet Kutlu’ya merkez müdürümüz Haci Encu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Bölge 3.lüğü elde eden Başak hocamıza ve Ahmet hocamıza tekrar teşekkür eder başarılarının devamını dileriz..

May

Başvurusu kabul edilen TÜBİTAK Bilim Söyleşisi bugün bilim ve sanat merkezimizde gerçekleştirildi .
Öğrenci ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşi de Tarsus Üniversitesi’nden Sayın Doç. Dr. Erkan UZUN Dijital Muhasebe konusunda bilgilendirmede bulundu .
Söyleşiyi gerçekleştiren değerli hocamıza teşekkür ederiz.
Katılım sağlayan öğrenci ve velilerimize ayrıca teşekkür ederiz .

May

Liselerarası ses yarışmamızda ön eleme turu, yarı final turu ve final turunda jüri üyesi olarak görev alan müzik öğretmenleri İdris GÜNBAT, Ömer Faruk GÜNDOĞDU’na ve Serkan AKTAN hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz..

May

Merkezimiz tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında düzenlenen Liselerarası Ses Yarışmasının finali seyircilere de açık olacak şekilde yapıldı.

Büyük bir heyecana sahne olan yarışmada jürilerin değerlendirmesi sonucu;
İlçe birincisi Silopi Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle Kabul, ilçe ikincisi Senan İdin Fen Lisesi öğrencisi Mercan Saygılı ve ilçe üçüncüsü açıköğretim lise öğrencisi Rojin Rüzgar oldu.
Öğrencilere hediyeleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Metin Sönmez, Merkez müdürümüz Haci Encu ve müdür yardımcısı Ahmet Kutlu tarafından takdim edildi.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Sponsorumuz olan Karal Kırtasiye’ye, Madam& Terasa Silopi Şubesi’ne ve Aydın Inşaat’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Başvurusu kabul edilen TÜBİTAK Bilim söyleşimizi cuma günü saat 17:00’de merkezimizde gerçekleştireceğiz. Söyleşi için Tarsus Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erkan UZUN hocamız gelecektir. Söyleşi konumuz Dijital Muhasebe’dir. Söyleşimize tüm öğrenci ve velilerimizin eksiksiz katılım sağlamasını bekliyoruz.